INGREDIENSER
- 200 g blødt smør
- 200 g brun farin
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk bagepulver
- 5 fintrevne gulerødder (ca. 300 g)
- 75 g hakkede valnøddekerner
- 1½ dl rosiner
- Flødeost-glasur:
- 100 g flødeost/philadelphia
- 100 g smør
- 100 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- Pynt:
- valnøddekerner
FREMGANGSMÅDE
Pisk smør, farin og æg godt sammen. Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødder, valnøddekerner og rosiner. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen.
Bagetid: Ca. 1 time ved 175°.
Flødeost-glasur: Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med vand, flormelis, citronskal og -saft. Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i bliver glasuren tynd. Smør "glasuren" på den kolde gulerodskage og pynt med valnøddekerner og revet citronskal.
Tips: Gulerødder kan erstattes af 300 g groftrevet squash.
Dejen kan bruges til gulerodsmuffins. Kom ca. ½ dl dej i hver muffinsform og bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° . En portion dej giver ca. 18 gulerodsmuffins.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar