torsdag den 9. juli 2015

Gateau Marcel Orange



 Af Mette blomsterberg

INGREDIENSER

  • ½ vaniljestang, gerne polynesisk
  • 200 g sukker
  • 4 store vaskede appelsiner
  • 250 g god mørk chokolade 64%, gerne Valrhona Manjari
  • 200 g smør
  • 7 pasteuriserede æggehvider (210 g)
  • 7 pasteuriserede æggeblommer (140 g)
  • 2 spsk hvedemel
  • lidt neutral olie til formen
  • lidt kakao til drys.

FREMGANGSMÅDE

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med en anelse sukker – gerne med en paletkniv – så kornene skilles ad. Riv den yderste skal af to appelsiner fint. Hak chokoladen fint, og smelt den for meget svag varme sammen med smørret. Sukker, vaniljesukker og alle æggene piskes til tyk æggesnaps med en håndmikser.

Æggesnapsen, chokolade-smørret og appelsinskallen vendes forsigtigt sammen til en ensartet dej. Del den i to portioner: Den ene del vendes med sigtet hvedemel og fyldes i en springform, diam. ca. 22 cm, foret med bagepapir på både bund og sider. Oliér formen, inden du lægger papiret i (klip en cirkel til bunden og én lang strimmel til siden for at undgå folder).

Bag bunden ved 165 grader, til den giver efter ved tryk – ca. 30-40 minutter. Afkøl den kort i fryseren, inden den tages ud af formen. Den anden halvdel dej stilles køligt, indtil bunden er bagt og er fuldstændig afkølet, hvorefter dejen lægges oven på bunden som creme. Stil kagen i køleskab mindst fire timer, men helst til næste dag. Skær fileter af de fire appelsiner, og servér til den kolde Gateau Marcel orange.




















Ingen kommentarer:

Send en kommentar