torsdag den 7. november 2013

Red velvet cupcake



Portioner: 20 stk

Ingredienser:g

  • 325 gram mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. usødet kakaopulver
  • 60 ml. rød frugtfarve (eller rødbedesaft, som dog ikke giver så klar en rød farve, men som til gengæld er naturlig).
  • 113 gram blødt usaltet smør
  • 300 gram sukker
  • 2 æg ved stuetemperatur
  • 1 tsk. vanilleessens (jeg brugte kornene fra en stang vanille)
  • 2,35 dl. kærnemælk
  • 1 tsk. lys eddike (jeg brugte hvidvinseddike)
  • 1 tsk. natron

Fremgangsmåde:

1. Forvarm ovnen til 175 grader. Put muffin papirforme i din muffinform (jeg fik 20 muffins ud af denne portion).
2. Si mel, bagepulver og salt sammen i en skål og stil til side. I en anden skål blander du frugtfarven og kakaopulveret sammen, så det danner en tynd pasta uden klumper. Stil til side.
3. Bland sukker og smør sammen til det er let og luftigt (jeg piskede i 5 minutter). Enten i en stor skål med el mixer eller i KitchenAid'en. Tilsæt æggene ét ad gangen og dernæst vanille samt den frugtfarve/kakao massen (få alt med ved hjælp af en dejskraber). Tilsæt skiftevis små mængder af melblaningen og kærnemælken og pisk grundigt imellem hver til du har en fin og jævn dej.
4. Bland eddike og natron sammen i en lille skål. Bland nu dette i dejen og pisk godt.
Fyld muffinformene 3/4 op med dejen og bag i ca. 20 minutter.
Det vigtige er dog at de ikke får for meget, for så bliver de tørre. Tager man dem ud lige i rette tid bliver de både luftige og svampede på samme tid. Du kan teste om de har fået nok ved at trykke forsigtigt med en finger på dem. Hvis der kommer en fordybning, så er de ikke færdige, men "bouncer" kagen tilbage har de fået nok. Ellers er der kødnåle tricket. I med nålen og kommer den ud ren er kagen færdig.
Lad kagerne køle HELT af før du påfører frostingen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar