INGREDIENSER
- 200 g. havregryn
- 130 g. hvedemel
- 160 g. farin
- 0.5 tsk. bagepulver
- 0.5 tsk. salt
- 1 citron revet skal heraf
- 160 g. smør
- Fyld:
- 300 g. solbær
- 1 spsk. citronsaft
- 125 g. sukker
- 1 spsk. maizena
FREMGANGSMÅDE
Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt fintrevet citronskal. Smelt smørret og rør det i dejen. Tryk halvdelen af dejen ud i en lille bradepande (ca. 23x33 cm.) foret med bagepapir. Forbag bunden ca. 12 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.
Bland de skyllede og ribbede solbær ( man kan bruge mange forskellige bær jeg har prøvet med blåbær og brombær) sammen med citronsaft. Bland sukker og maizena og vend det sammen med bærrene.
Hæld fyldet på den forbagte bund og smuldr resten af dejen over fyldet.
Sæt bradepanden tilbage i ovnen i ca. 30 minutter til overfladen er gylden. Lad kagen afkøle i formen. Løft den op af formen ved hjælp af bagepapiret og skær den i snitter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar