mandag den 14. marts 2016

Vaniljehorn

INGREDIENSER

  • 50 g gær
  • 3⁄4 dl kold mælk
  • 480 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme
  • 100 g sukker
  • 1 nip salt
  • Fyld:
  • 125 g smør
  • 2 spsk.
  • vaniljesukker
  • Pynt:
  • 1 æg
  • Smeltet smør

FREMGANGSMÅDE


Rør gæren ud i mælken. Smuldr smør og mel.
Tilsæt æg, æggeblomme, sukker, salt og mælk og rør dejen hurtigt sammen.
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 2 timer.
Rul dejen ud i 2 store cirkler, der er lidt større end middagstallerkner og del hver i 12 trekanter.
Rør fyldet sammen og fordel det på dejen.
Rul trekanterne sammen – start i den brede ende.
Læg hornene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 45 min.
De skal give efter for et let tryk.
Pensl med sammenpisket æg og bag dem ved 250° i ca. 6-7 min., til de er gyldne.
Lad dem køle lidt af og pensl dem med smør.
Drys flormelis over, inden de serveres.














Ingen kommentarer:

Send en kommentar