Ingredienser:
Sirup:
- 625 gram koldt vand
- 640 gram sukker
- 2 spsk. citronsaft
Til kagen:
- 8 æg (stuetemperatur, delt i hvider og blommer)
- 106 gram sukker
- 2 tsk. reven citronskal (+ jeg tilføjede 1 tsk. citronsaft)
- Smør til at smøre formen
- 138 gram fine semuljegryn
- 110 gram mel (sigtet) + lidt ekstra
- 3 tsk. bagepulver
- 500 gram græsk yoghurt (4-10 %)
- En smule salt
- Hakkede pistacienødder til pynt
- Servér sammen med kaymak, hvis du kan skaffe det – ellers flødeskum og/eller friske bær.
Fremgangsmåde:
Start med at tænde ovnen på 180 grader. Lav derefter siruppen ved at bringe det kolde vand og sukkeret i kog, og lad det koge i 3 minutter. Skru ned på middelvarme og lad det småkoge uden låg i yderligere 15-20 minutter, indtil det har en brunlig karamelfarve og en klistret tekstur. Slut af med at blande citronsaften i og lad siruppen køle af.Smør og drys mel i en stor rund og dyb kageform (ikke en lille springform – kun hvis du laver halv portion) – eller en dyb bradepande (25 x 40 cm.). Opbevar formen eller bradepanden i køleskabet, indtil den skal bruges.
Pisk æggeblommer, sukker og citronskal i en skål, indtil det opnår en hvid, skummet tekstur. Vend forsigtigt semulje, mel og bagepulver – og derefter yoghurten i æggemassen. Pisk æggehviderne helt stive sammen med en smule salt og vend dem ophyggeligt og varsomt i dejen. Hæld dejen i kageformen/bradepanden og bag den midt i ovnen i ca. 45 minutter – eller indtil den er gyldenbrun på toppen.
Når kagen er taget ud af ovnen, skal du skære den i 12 stykker og hælde siruppen over. Lad kagen suge al siruppen til sig, mens den køler af ved stuetemperatur. Servér sammen med kaymak (eller flødeskum) og hakkede pistacienødder. Alternativt sammen med flødeskum og friske bær
Ingen kommentarer:
Send en kommentar