torsdag den 9. juli 2015

Cupcakes med nutella-topping


INGREDIENSER

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl mælk
  • Evt. 1 usprøjtet citron
  • 240 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 140 g mørk chokolade
  • Topping
  • 50 g flødeost
  • 225 g blødt smør
  • 1 spsk. kakao
  • 500 g flormelis 
  • 3 tsk. kogende vand
  • 5 spsk. Nutella

FREMGANGSMÅDE

Smelt smørret. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en let og luftig æggesnaps. Rør mælken i det smeltede smør og evt. fintrevet citronskal og rør det i æggemassen. Bland mel, bagepulver og salt og rør det i æggemassen lidt ad gangen. Hak chokoladen og rør den i dejen. Fordel dejen til dine cupcakes i muffinsforme, der skal være fyldt ¾ op. Bag dine cupcakes 10 min. ved 200º, hvis de er små, og 10 min. ved 225º, hvis de er store. Tjek med en kødnål, om dine cupcakes er gennembagte. 

Topping: Pisk flødesost og smør let og luftigt. Rør kakaoen i og rør godt. Bland sukker og vand og rør det i lidt ad gangen, rør Nutellaen i og rør til en jævn creme. Smør toppingen på dine cupcakes eller brug en sprøjtepose.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar