INGREDIENSER
- 100 g smør
- 2 æg
- 125 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 dl mælk
- Evt. 1 usprøjtet citron
- 240 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 140 g mørk chokolade
- Topping
- 50 g flødeost
- 225 g blødt smør
- 1 spsk. kakao
- 500 g flormelis
- 3 tsk. kogende vand
- 5 spsk. Nutella
FREMGANGSMÅDE
Smelt smørret. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en let og luftig æggesnaps. Rør mælken i det smeltede smør og evt. fintrevet citronskal og rør det i æggemassen. Bland mel, bagepulver og salt og rør det i æggemassen lidt ad gangen. Hak chokoladen og rør den i dejen. Fordel dejen til dine cupcakes i muffinsforme, der skal være fyldt ¾ op. Bag dine cupcakes 10 min. ved 200º, hvis de er små, og 10 min. ved 225º, hvis de er store. Tjek med en kødnål, om dine cupcakes er gennembagte.
Topping: Pisk flødesost og smør let og luftigt. Rør kakaoen i og rør godt. Bland sukker og vand og rør det i lidt ad gangen, rør Nutellaen i og rør til en jævn creme. Smør toppingen på dine cupcakes eller brug en sprøjtepose.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar