INGREDIENSER
- Kagebund
- 100 g cornflakes
- 100 g hasselnødder
- 200 g hvid chokolade
- 50 g smør
- Hyldeblomstmousse
- 6 blade husblas
- 2 dl økologisk koncentreret hyldeblomstsaft
- 4 spsk. citronsaft
- Reven skal af en lille citron
- 2,5 dl piskefløde
- 400 g 38% cremefraiche
- Jordbærgelé
- 4 blade husblas
- 300 g jordbær
- 2,5 spsk. vand
- 2 spsk. sukker
- Friske jordbær til pynt
FREMGANGSMÅDE
Knus cornflakes til mindre stykker. Hak hasselnødderne groft. Smelt chokoladen, og lad det afkøle lidt. Smelt også smørret, og afkøl det. Bland alle ingredienser til kagebunden sammen i en skål.
Brug kagefolie/konditorplast til at fore kageringe (diameter: 7 cm, højde: 5,5 cm) med inden fyldning. Kom 4-5 spsk. af kagemassen i bunden af kageringene, og sørg for at overfladen er jævn. Stil bundene i fryseren i ca. 15 minutter.
Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom hyldeblomstsaft, citronsaft og citronskal i en gryde, og giv det et opkog. Vrid den opblødte husblas fri for vand, og smelt den i hyldeblomstsaften. Lad det afkøle. Pisk fløden til skum. Pisk cremefraichen til en fast masse. Bland flødeskum, cremefraiche og hyldeblomst sammen i en skål.
Kom hyldeblomstmoussen i en sprøjtepose, og fordel moussen oven på bundene i kageringene. Stil kageringene tilbage i fryseren i ca. 1 time.
Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom jordbær, vand og sukker i en gryde, og lad det koge i ca. 5 minutter. Blend jordbærrene til en fin puré, og kom den tilbage i gryden. Giv det et lille opkog. Vrid den opblødte husblas fri for vand, og smelt den i jordbærmassen. Lad det afkøle.
Find kageringene frem fra fryseren, og fordel et lag jordbærgelé oven på moussen. Sæt kageringene i køleskabet, og lad jordbærgéleen stivne. Lad de færdige kager stå ved stuetemperatur i ca. 10 minutter før servering. Pynt kagerne med friske jordbær inden servering. Kagerne kan med fordel laves dagen før, at de skal bruges. Opbevar kagerne i en tætlukket beholder på køl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar