lørdag den 26. oktober 2013

Citron og lakridskage marmorkage


Ingredienser:
  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk eller fløde
  • saft og revet skal af 1 økologisk citron
  • 2 spsk lakridspulver

Fremgangsmåde:

Sukkeret røres i det bløde smør, til det er hvidt og skummende. Vanillesukker røres i. Derefter røres æggene i et ad gangen, der røres godt mellem hvert æg. Bagepulveret blandes med mel og røres i dejen sammen med mælken. Så deles dejen i to portioner, denne ene lidt større end den anden. Citronskal og –saft røres i den store portion og lakridspulveret røres i den mindre portion dej. En bageform fores med bagepapir eller smøres godt. Citrondejen deles i to og den ene halvdel kommes i bunden af formen. Lakridsdejen kommes oven i og så rør man lidt for at marmorere dejen. Til sidst kommes resten af citrondejen i. Kagen sættes nederst i ovnen, der skal stå på 175 grader. Bages ca. en time
(kageform 1½ l)
Små forme mellem 20-40 min bagetid

Ingen kommentarer:

Send en kommentar