INGREDIENSER
- Bunden:
- 180 g digestivekiks
- 25 g sukker
- 85 g smør
- 1 spsk lakridspulver ( her vil jeg anbefale 1 tsk i sted for)
- Fyld:
- 400 g flødeost naturel
- 3 tsk vaniljesukker
- 1½ dl sukker
- 2 æg
- 5 blade husblas
- 3 dl koncentreret solbærsaft
FREMGANGSMÅDE
1. Dag
Bunden:
Knus kiksene og bland dem med sukker og lakrids. Smelt smørret og bland det i kiksenblanding. Tryk kiksenblanding ned i bunden af en smurt springform ca. 22 cm i diameter. Tænd for ovnen på 170° og sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet.
Fyld:
Pisk flødeost med vaniljesukker og sukker i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen. Hæld oste-æggemassen over kiksebunden i springforme og bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 60 min, eller til den er 75° i midten ( brug evt. Et termometer). Tag kagen ud og lad den køle lidt på køkkenbordet. Sæt den derefter i køleskabet og lad den blive helt kold.
2. Dag
Gele:
Udblød husblassen i kold vand i 10 min. Varm 1 dl solbærsaft op i en lille gryde og smelt den udeblødte husblas heri. Kom det sidstesaft i rør rundt og lad det køle i 10 min. Hæld forsigtigt solbærsaften på kagen og lad geléen sætte sig. Det tager et par timet på køl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar