INGREDIENSER
- Ingredienser
- Bund
- 200 g digestivekiks
- 2 dl cornflakes
- 2 spsk. vaniljesukker
- 125 g smør eller margarine
- 200 g lys chokolade
- Fyld
- 500 g hindbær andet frugt kan også bruges
- 1 liter piskefløde
- 1/2 dl appelsinjuicekoncentrat
- 2 1/2 dl Dansukker Sukker 245 g
- 7-8 blade husblas
- Pynt
- Mynteblade
FREMGANGSMÅDE
Beklæd en form på 20 x 30 cm med plastfilm. Knus kiksene, og bland dem med cornflakes og vaniljesukker i en skål. Smelt fedtstoffet, og kom det i blandingen i skålen. Rør grundigt rundt, inden blandingen trykkes ud i formen. Stilles i køleskab. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn ved svag effekt. Pensl bunden med chokolade. Når chokoladen er stivnet, drysses hindbær over. Læg husblassen i blød i rigeligt vand. Kog fløde, appelsinjuicekoncentrat og sukker op. Tilsæt husblassen. Lad blandingen køle lidt af, før den hældes over hindbærrene. Stilles i køleskab. Skær derefter kagen ud i firkanter. Pynt med mynteblade. Kagerne er lækre både som dessert og til en kop kaffe.
Opskriften er udarbejdet af
Ingen kommentarer:
Send en kommentar