lørdag den 26. oktober 2013

Chokoladebunde med Hindbærskum



Portioner: 1 portion

Ingredienser:

  • Lagkagebunde
  • 3 æg
  • 120 g sukker
  • 1 1/2 spsk. vand
  • 65 g hvedemel
  • 25 g kakao
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • Creme
  • Ca. 50 g daim
  • 100 hindbær
  • 100 gram sukker
  • 1/2 l fløde
  • 1 pose kagecreme
  • 1 mælk

Fremgangsmåde:

1
Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive, kom et par skefulde af sukkeret i og pisk hviderne helt seje som til marengs.
2
Pisk æggeblommerne luftige med vand og tilsæt resten af sukkeret. Pisk æggeblommerne helt lyse til luftigt skum.
3
Bland mel, kakao og bagepulver. Vend forsigtigt æggeblommerne i hviderne, sigt mellblandingen i og vend det hele forsigtigt sammen.
4
Smør en springform (18 cm) grundigt med smør og fyld dejen i formen. Bag den ved 175° C (ikke varmluft) ca. 30 minutter, eller til den er gennembagt. Tjek den med en strikkepind, hvis der ikke hænger dej fast på strikkepinden, er kagen færdig. Lad kagen køle helt af inden du flækker den på midten, så du får 2 bunde.
5.
Pisk fløde til skum, og sigt hindbær med sukker i den pisket fløde
6
Frem stil en fast kagecreme og daim som lægges i mellem de to bunde
7
Knus Daimen groft. Fyld 1/3 af cremen mellem de to bunde og drys med knust Daim. Læg dem sammen og smør resten af cremen ovenpå og udenpå kagen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar