Portioner: 10-12 personer
Ingredienser:
- 150 g smør + lidt til formen
- 150 g hvid chokolade
- 150 g lyst rørsukker
- 3 æg
- 2 spsk lakridspulver
- 100 g mandelmel (du kan male det selv i en kaffekværn eller kværne det i en blender)
- Pynt
- 1 spsk flormelis
- 1 spsk lakridspulver
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader. Læg bagepapir i bunden af en springform og smør formen grundigt.Smelt smør og chokolade forsigtigt i en gryde ved svag varme. Tag gryden fra varmen og lad blandingen køle lidt af.
Pisk rørsukker, æg og lakridspulver luftigt med en elpisker. Tilsæt den afkølede chokoladeblanding og pisk videre ganske kort. Vend mandelmelet i dejen og fordel den i springformen.
Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter.
Kagen virker ubagt, men det er meningen. Når den har stået ca. 1 døgn i køleskabet, er den fast og konfektagtig og smager fantastisk. Den kan dog sagtens serveres samme dag - sæt den da i køleskab så længe, du har mulighed for. Bland ingredisenerne til pynten inden servering og drys blandingen over kagen igennem en sigte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar