INGREDIENSER
- 160 g honning
- 260 g sukker
- 80 g vand
- 50 g glukose
- 40 g pasteuriserede æggehvider
- 40 g sukker
- 1/2 vaniljestang
- en knivspids salt
- cirka 200 g usaltede pistacienødder – eller andre nødder
- 100 g mørk chokolade
- Lidt flormelis
FREMGANGSMÅDE
Hæld honning, sukker, vand og glukose i en gryde og lad det koge ved middelvarme – til det har en temperatur på 152 grader.
Rist pistacienødder (evt. andre nødder) let i ovnen.
Pisk æggehvider og sukker til marengs.
Tilsæt salt og kornene fra vaniljestangen.
Hæld den 152 grader varme sukkermasse i en tynd stråle ned i marengsen, mens du pisker.
Pisk i cirka 10 min – til massen får en sej og luftig konsistens.
Tilsæt nødderne, og vend massen ud på en silikonemåtte/bagepapir drysset med flormelis. Den er meget at få ud af skålen.
Rul nougaten ud med en kagerulle, og sæt den i køleskabet natten over.
Skær den ud i ønskede stykker med en skarp kniv dyppet i varmt vand.
Overtræk/pensl stykkerne med smeltet mørk chokolade, og drys med hakkede pistacienødder.
Pak nougaten ind i køkkenfilm/madpapir, og opbevar den et tørt sted.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar