torsdag den 5. december 2013

Brunkager



INGREDIENSER

  • 250 gram sirup
  • 125 gram margarine
  • 125 gram sukker
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. nelliker
  • 1 tsk. potaske
  • 500 gram mel
  • Vand eller lidt øl

FREMGANGSMÃ…DE


Sirup, margarine, sukker og krydderier kommes i en gryde og koges op.
NÃ¥r det koger, tages gryden af varmen.
Potaske udrørt i øl eller vand tilsættes.
Gryden sættes over varmen igen indtil det bruser op.
Massen afkøles, så dejen ikke smuldre.
Melet sigtes i og røres godt.
Dejen hældes ud på bordet æltes med mindst muligt mel, til den er blank.
Brunkagedejen udrulles tyndt.
Udstikkes med en form eller et glas på ca 6 cm i diameter.
Brunkagerne ligges på en bagepapirbelagt plade.
Bages ved 170 grader i ca. 12 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar