INGREDIENSER
- 250 gram sirup
- 125 gram margarine
- 125 gram sukker
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. nelliker
- 1 tsk. potaske
- 500 gram mel
- Vand eller lidt øl
FREMGANGSMÃ…DE
Sirup, margarine, sukker og krydderier kommes i en gryde og koges op.
NÃ¥r det koger, tages gryden af varmen.
Potaske udrørt i øl eller vand tilsættes.
Gryden sættes over varmen igen indtil det bruser op.
Massen afkøles, så dejen ikke smuldre.
Melet sigtes i og røres godt.
Dejen hældes ud på bordet æltes med mindst muligt mel, til den er blank.
Brunkagedejen udrulles tyndt.
Udstikkes med en form eller et glas på ca 6 cm i diameter.
Brunkagerne ligges på en bagepapirbelagt plade.
Bages ved 170 grader i ca. 12 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar