Mette blomsterberg
INGREDIENSER
- ½ polynesisk vaniljestang
- 180 g sukker
- 200 g smør, saltet og tempereret
- 1 æg
- 75 g mandler, blendet til fint mel
- 250 g hvedemel
FREMGANGSMÅDE
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad.
Rør vaniljesukker, sukker og det stuetempererede smør sammen. Rør ægget med i blandingen og tilsæt slutteligt mandelmel og hvedemel.
Hæld dejen i en stofsprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt straks ud i vaniljekranse på bagepapir, diameter ca. 5 cm.
Bag dine vaniljekranse ved 200° til de er let gyldne – ca. 10– 14 min.
Afkøl de færdigbagte vaniljekranse på bagerist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar