mandag den 11. august 2014

Groft brød med squash



INGREDIENSER

  • Det skal du bruge:
  • 700 g Amo Hvedemel
  • 300 g Amo Sigtemel
  • 100 g Amo Fuldkorns Speltmel
  • 2 dl Amo Knækkede Hvedekerner
  • 1 lille squash (ca. 200 g)
  • 3 dl vand
  • 50 g smør eller margarine
  • 5 dl kærne mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk. salt

FREMGANGSMÅDE


Sådan gør du:
1. Kog revet squash og hvedekerner i 3 dl vand i ca. 2 min.
2. Hæld det hele inkl. vand i en skål, og bland kærnemælken i.
3. Rør gæren i, når blandingen er håndvarm (ca. 37° C).
4. Tilsæt resten af ingredienserne.
5. Rør dejen grundigt. Dejen skal være blød.
6. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 min.
7. Slå dejen ned og del den i 2 dele. Lad dejen hvile 5 min. og form 2 brød.
8. Sæt brødene på en bageplade med bagepapir eller i 2 forme, og lad dem efterhæve lunt og tildækket i ca. 20 min.
Bagetid: 35-40 min i en forvarmet ovn ved 200° C (varmluft 180° C).


Ingen kommentarer:

Send en kommentar