torsdag den 22. januar 2015

Groft-madbrød med krydderurter


INGREDIENSER

  • * 4 dl lunkent vand
  • * 25 g gær
  • * 250 g hytteost
  • * 2 tsk salt
  • * 1 spsk rapsolie
  • * 1/2 dl timian (pillet af stænglerne)
  • * 1 dl hakket persille
  • * 150 g grahamsmel
  • * 150 g havregryn
  • * 500 g hvedemel
  • * 1 æg til pensling
  • * groft havsalt og nigellafrø til pynt

FREMGANGSMÅDE

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt hytteost og de øvrige ingredienser. Hold lidt hvedemel tilbage og tilpas til dejen har den rette konsistens.

Dæk dejen til og lad hæve i 1 time.

Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Del den i 8 stykker og form til flutes. Læg dem så tæt på en bageplade med bagepapir at de hæver sammen. Lad brødene efterhæve i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 200º varmluft.

Pensl med sammenpisket æg (eller vand) og drys med salt og nigellafrø (eller sorte sesamfrø).

Bag ca. 25 minutter.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar