INGREDIENSER
- * 4 dl lunkent vand
- * 25 g gær
- * 250 g hytteost
- * 2 tsk salt
- * 1 spsk rapsolie
- * 1/2 dl timian (pillet af stænglerne)
- * 1 dl hakket persille
- * 150 g grahamsmel
- * 150 g havregryn
- * 500 g hvedemel
- * 1 æg til pensling
- * groft havsalt og nigellafrø til pynt
FREMGANGSMÅDE
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt hytteost og de øvrige ingredienser. Hold lidt hvedemel tilbage og tilpas til dejen har den rette konsistens.
Dæk dejen til og lad hæve i 1 time.
Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Del den i 8 stykker og form til flutes. Læg dem så tæt på en bageplade med bagepapir at de hæver sammen. Lad brødene efterhæve i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200º varmluft.
Pensl med sammenpisket æg (eller vand) og drys med salt og nigellafrø (eller sorte sesamfrø).
Bag ca. 25 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar