INGREDIENSER
- ½ kop tørrede tranebær
- 150 g sukker,
- 320 g hvedemel
- 227 g smør (og koldt)
- 1 tsk mandel ekstrakt
- citronskal af 1 appelsin
- 1 til 2 spsk friskpresset appelsinjuice (valgtfrit)
- yderligere sukker at overtrække cookies før bagning om ønsket
FREMGANGSMÅDE
Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt den tilside
Tilsæt tranebær og ¼ af sukker i en foodprocessor og processen lige indtil tranebær er opdelt i mindre stykker. Sæt til side.
Bland mel og resterende sukker i en stor skål. skære i smør i små stykker og rør det sammen til fine krummer.
Rør i mandel, tranebær og blanding sukker, appelsinskal og appelsinsaft (valgfrit).
Brug dine hænder til at ælte dejen, indtil det kommer sammen og danner en bold. Du ikke ønsker at over-arbejde det.
Form dejen til en pølse på ca en gammel 5 kr og wrap i plast wrap. Opbevares i køleskab i to timer eller op til 72 timer.
Forvarm ovnen 162 grader
Skær skiver af cookie dej omkring ¼ tommer tyk.
Tag sukker i en skål og vend cookie i
Placer cookies på bageplade og bages i 10-12 minutter, Må ikke over bage. Jeg tog mine ud efterb10 minutter.
Lad cookies køle i flere minutter på bageplade, før du fjerner fra pladen. Lad afkøle helt.
Opbevar i lufttæt beholder i 3 dage eller fryse i op til 3 måneder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar