torsdag den 24. november 2016

Kanelsnegle med remonce

INGREDIENSER

  • Dej
  • 20 g gær
  • 6 dl lunken mælk
  • 1 stort æg + 1 æg til pensling
  • 150 g rørsukker
  • 200 g smeltet, afkølet smør
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 1150 g mel
  • Remonce
  • 150 g smør med stuetemperatur
  • 200 g mørkt muscovadosukker
  • 3 spsk. kanel.
  • Glasur
  • 350 g flormelis rørt op med lidt koldt vand

FREMGANGSMÅDE

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, rørsukker, afkølet smør, vaniljesukker og mel. Ælt dejen til dine kanelsnegle grundigt sammen – det er nemmest i en køkkenmaskine – og sæt dejen, til dine kanelsnegle, til hævning på et lunt sted, indtil den har fordoblet sin størrelse.

Læg bagepapir i en bradepande på ca. 35 x 40 cm, så det når op ad siderne. Drys et tyndt lag mel ud på køkkenbordet og rul dejen ud til en plade på ca. 50 x 60 cm.

Rør ingredienserne til remoncen sammen og smør blandingen ud over dejen til dine kanelsnegle.

Del dejen til dine kanelsnegle på den lange led, så du får to stykker på hver ca. 25 x 60 cm. Rul de to dejstykker fra den brede side og skær dem i skiver på ca. 3 cm’s tykkelse, så du får rå kanelsnegle.

Læg dine kanelsnegle, så de fylder bradepandens bund, pensl overfladen med sammenpisket æg og lad de rå kanelsnegle efterhæve i en halv time på et lunt sted.

Bag dine kanelsnegle i ca. 25 min. ved 190° (ikke varmluft). Tiden afhænger lidt af din ovn, så hold øje med bagværket – kanelsnegle skal være lækkert brune ovenpå.

Rør en sej glasur af flormelis og lidt koldt vand og dryp den i et fint mønster over hele overfladen.
Nyd dine kanelsnegle lune – da smager de allerbedst.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar