INGREDIENSER
- 200 g. hvidt sukker
- 200 g. hindbær (men kan bruge alle slags bær)
- 1,5 dl. vand
- 3 g. citronsyre
- 15 g. pektin man kan godt bruge melatin den i den gule pose til gele
- + ca. 50 g. hvidt sukker til at vende "flæsket" i…
FREMGANGSMÅDE
Kog 100 gram af sukkeret med hindbær, vand og citronsyre under låg i nogle minutter.
Læg et rent, vådt viskestykke i en sigte og lad saften rende igennem klædet direkte ned i en ren gryde. Tving det endelig ikke igennem, da saften da bliver uklar.
Bring den klare saft i kog.
Bland pektinen godt med 3 spsk. af det resterende sukker og drys blandingen ud i den kogende saft, mens der røres let..
Sluk for blusset, tilsæt nu den resterende sukker og rør til alt sukkeret er helt opløst.
Når sukkeret er opløst, hældes hindbær-lagen i en beholder ca.20x10 cm. ilagt tilklippet bagepapir uden folder på både bund og sider.
Lad "flæsken" sætte sig ved stuetemperatur til næste dag.
Udskær i lige store firkanter ca.2x2 cm.
Vend dem straks enkeltvis i hvidt sukker.
Opbevares i en lufttæt beholder med bagepapir imellem lagene…
Når det har kogt lidt valgte jeg at komme det i en blender
Man skal give sig god tid til at lade det løbe igennem
Efter 24 timer er det klart
Ingen kommentarer:
Send en kommentar