INGREDIENSER
- 25 g. gær
- 4 dl. lunken vand
- ½ dl. olivenolie
- 1½ tsk salt
- 1 tsk sukker
- 300 g. Durum mel
- 200 g. hvedemel
- 1 spsk. tørret oregano (frisk kan selvfølgelig også bruges ;-)
- 1 spsk. tørret basilikum
- 1 bakke cherrytomater
- 1 spsk. flagesalt eller groftsalt
- 2 spsk. olivenolie - til skålen
FREMGANGSMÅDE
Smuldr gøren i en stor skål og rør den ud i det lunkne vand. tilsæt herefter olie, salt og sukker og rør det sammen- kom derefter durummelet i og rør det glat. Lad stå i en halv time til det begynder at boble lidt. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt til den ikke klistrer længere. På maskine ælt i ca 10 min (ved medium hastighed).
Kom i en skål med 2 spsk. olivenolie og vend dejen rundt, så den bliver fedtet godt ind.
Lad hæve i to timer. Vend herefter dejen ud på en plade med bagepapir og glat den ud til en cirkelform. Drys urter over og tryk det ned med fingrene. Kom cherrytomater og evt oliven ovenpå og pres dem ned i dejen. Drys med flagesalt og stænk med lidt olie.
Bages i en forvarmet ovn til 190 grader i ca, 27 min. på nederste rille til det begynder at blive gyldent.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar