onsdag den 19. marts 2014

Rødbedebrød

INGREDIENSER

  • 2 rødbeder (små)
  • 1 mørk øl
  • 3 1⁄2 dl vand (varmt)
  • 50 g gær
  • 1 spsk honning
  • hvedemel (efter behov)
  • 1⁄2 dl olie
  • lidt frisk timian
  • 1 spsk salt
  • havsalt

FREMGANGSMÅDE


Skræl og riv rødbederne. Bland øl og vand i en stor skål. Smuldr gær i blandingen. Kom honning i og ibland mel lidt ad gangen. Miks rødbeder, olie, timian (gem lidt) og salt i, når dejen har en jævn, smidig konsistens. Kom yderligere mel i indtil dejen er sammenhængende og ikke klæber til skålen. Ælt den grundigt.
Stil dejen til hævning et lunt sted i en time med et viskestykke over. Lav den derpå til to aflange brød og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir ( jeg valgte at lave et formbrød og et kuglebrød) Lad dem hæve igen i yderligere 30 minutter. Brug en skarp kniv til at lave nogle fine ridser og krydr med havsalt og timian.
Sæt rødbedebrødene i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Lad dem køle en smule af og skær i kraftige skiver.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar