tirsdag den 25. marts 2014

Humleboller



INGREDIENSER

  • 5 dl mørkt øl
  • 20 g gær
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • ½ spsk. maltmel (kan udelades)
  • 350 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • 50 g solsikkekerner

FREMGANGSMÃ…DE


Hæld blandingen over i en skål og tilsæt vand og salt. Rør fuldkornsmelet i sammen med maltmelet og rør til sidst det meste af hvedemelet i, så dejen slipper.
Hæld dejen ud på et meldækket bord og ælt den godt sammen.
Læg dejen tilbage i skålen og lad den stå og hæve tildækket i 2-3 timer.
Hæld dejen ud på bordet igen og skær den ud i 15 stykker.
Sæt disse på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse.
Pensl dem med sammenpisket æg og drys dem med solsikkekerner. Bag dem ved 200° i 20 min.


NOTER

Jeg ville nok putte solsikkekerner i dejen for der falder for mange af når de er oven på.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar