torsdag den 24. april 2014

Brownie med hindbærmousse



INGREDIENSER

  • Du skal bruge:
  • 125 g. smør
  • 100 g. mørk chokolade
  • 2 æg
  • 125 g. sukker
  • 75 g. hvedemel
  • 100 g. hakkede valnødder
  • 1½ spsk. kakao
  • 300 g. frosne hindbær
  • 200 g. sukker
  • ½ stang vanilje
  • ½ l. fløde
  • 4 blade husblas
  • Pynt:
  • Friske hindbær
  • Revet chokolade

FREMGANGSMÅDE


Sådan gør du:
Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker til en luftig masse til det bliver helt hvidt. Bland hvedemel med hakkede valnødder og kakao og bland det i den luftige masse. Vend den afkølede chokoladeblanding forsigtigt i. Hæld dejen i en smørsmurt springform og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 25-30 minutter. Lad kagen køle af.
Rør hindbær, sukker og vaniljestang sammen over svag varme til det når kogepunktet. Si hindbærmosen, så du får sorteret kernerne og vaniljestangen fra og køl det derefter helt ned.
Læg husblas i koldt vand. Pisk fløden let stiv. Varm halvdelen af mosen op i en gryde på lavt blus. Vrid husblassen fri for vand og smelt det i den varme mos. Tag blandingen af varmen og rør sammen med resten af hindbærmosen. Vend det hele med flødeskummet og hæld blandingen i springformen med kagen i bunden. Glat toppen med en paletkniv. Stil kagen på køl i mindst 3 timer til kagen har sat sig. Fjern formen og pynt med friske hindbær og revet chokolade.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar