torsdag den 2. oktober 2014

Æble-blåbærkage



INGREDIENSER

  • Dej
  • 2 æg
  • 135 g sukker
  • 120 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 knivspids stødte nelliker
  • 50 g smeltet smør
  • Fyld
  • 2 æbler
  • 1½ spsk. farin
  • 1½ spsk. sukker
  • 1-2 dl blåbær
  • Rasp til formen
  • Vaniljesauce
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • ½ stang flækket vanilje
  • 2 æggeblommer
  • ½ tsk. majsstivelse
  • 2 spsk. Sukker

FREMGANGSMÅDE


Dej:
Pisk æg og sukker lyst og skummende. Tilsæt mel blandet med bagepulver og krydderier samt smeltet smør og bland det godt. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Bland farin og sukker og bland det med æblerne. Smør en springform og drys den med rasp. Hæld dejen i formen og fordel æblebåde og blåbær. Bag kagen 40-45 min. ved 200° på midterste ovnrille.
Server kagen lun eller kold med vaniljesauce eller is.
Sauce:
Bring mælk, fløde og vanilje i kog. Pisk æggeblommer, majsstivelse og sukker sammen i en skål. Pisk den kogende mælk i æggemassen og hæld det hele tilbage i gryden. Varm op under piskning, saucen må ikke koge, og tag den fra varmen. Hæld saucen i en skål. Tag vaniljen op og drys lidt sukker på overfladen, så saucen ikke trækker skind. Køl saucen af.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar