INGREDIENSER
- Dej
- 2 æg
- 135 g sukker
- 120 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. kardemomme
- 1 knivspids stødte nelliker
- 50 g smeltet smør
- Fyld
- 2 æbler
- 1½ spsk. farin
- 1½ spsk. sukker
- 1-2 dl blåbær
- Rasp til formen
- Vaniljesauce
- 1 dl mælk
- 1 dl fløde
- ½ stang flækket vanilje
- 2 æggeblommer
- ½ tsk. majsstivelse
- 2 spsk. Sukker
FREMGANGSMÅDE
Dej:
Pisk æg og sukker lyst og skummende. Tilsæt mel blandet med bagepulver og krydderier samt smeltet smør og bland det godt. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Bland farin og sukker og bland det med æblerne. Smør en springform og drys den med rasp. Hæld dejen i formen og fordel æblebåde og blåbær. Bag kagen 40-45 min. ved 200° på midterste ovnrille.
Server kagen lun eller kold med vaniljesauce eller is.
Sauce:
Bring mælk, fløde og vanilje i kog. Pisk æggeblommer, majsstivelse og sukker sammen i en skål. Pisk den kogende mælk i æggemassen og hæld det hele tilbage i gryden. Varm op under piskning, saucen må ikke koge, og tag den fra varmen. Hæld saucen i en skål. Tag vaniljen op og drys lidt sukker på overfladen, så saucen ikke trækker skind. Køl saucen af.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar