torsdag den 12. februar 2015

Clafoutis med hindbær


INGREDIENSER

  • 600 g hindbær
  • 40 g smør + lidt til ovnfadet
  • 100 g hvedemel
  • 60 g sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • rørsukker
  • et ovnfast fad

FREMGANGSMÅDE

Rens hindbærrene. Varm ovnen op til 210°. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Bland hvedemel, sukker, salt og vaniljesukker i en skål. Slå æggene ud i blandingen, og rør dejen sammen med en ske, samtidig med at du tilsætter mælk lidt ad gangen. Tilføj til sidst det smeltede smør. Smør et ovnfast fad med smør. Fordel hindbærrene i fadet, og hæld dejen ud over hindbærrene. Bag kagen i den varme ovn i 10 minutter, skru her-efter ned til 180°, og bag den i yderligere 20 minutter. Servér kagen lun eller kold. Drys med lidt rørsukker og cremefraiche tilsæt vanilje lige inden kagen serveres.

TIP: Du kan skifte hindbærrene ud med andre typer bær eller frugt.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar