INGREDIENSER
- Tærtedej:
- 100 g mandler
- 150 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 125 g smør
- 1 æg
- Marcipan:
- 125 g ren rå marcipan
- 25 g sukker
- 1/2 æggehvider
- flormelis til udruldning
- Ganache:
- 175 g mørk chokolade, 62-65 %
- 2 dl piskefløde
FREMGANGSMÅDE
Tærtedej:
Skold mandlerne, og smut dem. Hæld mandlerne i en foodprocessor sammen med mel, flormelis, smør og æg, og kør dejen hurtigt sammen. Læg den i køleskabet i 30 min.
Fordel tærtedejen i en springform på 25 cm i diameter (alternativt en firkantet form på 20 x 28 cm). Blindbage dem med bønner i 10 min fjern dem og bage færdig samle bage tid. ca. 15-20 min. ved 175°. Dejen skal være gylden
Smuldr marcipan i en skål og ælt den sammen med sukker og æggehvide - til dejen ikke er klistret.
Rul marcipanen tynd ud og læg det oven på den bagte tærtebund bag tærten 5 min ved 175°
Skær nougat ud i skiver og når tærten er kold.
Ganache:
Hak chokoladen fint. Kog fløden op, og hæld den over chokoladen, imens du rører med en dejskraber, indtil al chokoladen er smeltet. Hæld ganachen over marcipanen. Stil tærten i køleskabet i 3 timer eller natten over.
Serveres med cremefraise tilsat vanilje
Ingen kommentarer:
Send en kommentar