onsdag den 18. februar 2015

Himmelsk tærte


INGREDIENSER

  • Tærtedej:
  • 100 g mandler
  • 150 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • Marcipan:
  • 125 g ren rå marcipan
  • 25 g sukker
  • 1/2 æggehvider
  • flormelis til udruldning
  • Ganache:
  • 175 g mørk chokolade, 62-65 %
  • 2 dl piskefløde

FREMGANGSMÅDE

Tærtedej: 

Skold mandlerne, og smut dem. Hæld mandlerne i en foodprocessor sammen med mel, flormelis, smør og æg, og kør dejen hurtigt sammen. Læg den i køleskabet i 30 min.

Fordel tærtedejen i en springform på 25 cm i diameter (alternativt en firkantet form på 20 x 28 cm). Blindbage dem med bønner i 10 min fjern dem og bage færdig samle bage tid. ca. 15-20 min. ved 175°. Dejen skal være gylden

Smuldr marcipan i en skål og ælt den sammen med sukker og æggehvide - til dejen ikke er klistret.
Rul marcipanen tynd ud og læg det oven på den bagte tærtebund bag tærten 5 min ved 175°
Skær nougat ud i skiver og når tærten er kold.

Ganache: 

Hak chokoladen fint. Kog fløden op, og hæld den over chokoladen, imens du rører med en dejskraber, indtil al chokoladen er smeltet. Hæld ganachen over marcipanen. Stil tærten i køleskabet i 3 timer eller natten over.
Serveres med cremefraise tilsat vanilje





Også lavet med hvidchokolade






Ingen kommentarer:

Send en kommentar