torsdag den 19. februar 2015

Små cheesecakes med chokoladecookies og hvid chokolade




INGREDIENSER

  • BUND
  • 80 g smør
  • 175 g chocolate chip cookies (f
  • 25 g sukker
  • 4-6 små kageringe (eller en springform, 24 cm i diameter)
  • neutral olie til formene
  • FLØDEOSTCREME
  • skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • 3 blade husblas
  • 1½ dl piskefløde
  • 150 g hvid chokolade
  • 200 g flødeost naturel
  • 120 g sukker
  • TIL SERVERING
  • 3-4 passionsfrugter eller
  • 1 mango
  • 2 spsk vanilje
  • sukker efter smag

FREMGANGSMÅDE


1. Bund: Smelt smørret. Knus småkagerne, og bland dem sammen med smør og sukker. Smør 4-6 små kageringe med olie, og stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres småkagemassen sammen i bunden af kageringene.
2. Flødeostcreme: Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Riv og pres citronen. Lun citronsaften i en lille gryde. Knug vandet af den udblødte husblas, og smelt den i citronsaften. Pisk fløden til blødt skum. Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Pisk flødeost sammen med sukker og citronskal. Pisk den smeltede chokolade i. Rør eller pisk den lune citronsaft med husblas i i en tynd stråle. Vend flødeskum i, lidt ad gangen. Fordel cremen oven på kagebundene, når den er stivnet lidt. Dæk med husholdningsfilm, og stil på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over. Løsn kanten med en kniv, og tryk forsigtigt kagerne ud. Skrab indmaden ud af passionsfrugterne, og fordel den oven på kagerne. Eller lave en mango kompot ved at koge mango, vanlije og sukker efter smag. Kogs møre og blænd det og køl det ned og server det iven på kagerne.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar