INGREDIENSER
- 180 g blødt smør
- 120 g rørsukker
- 3 æg
- 180 g hvedemel
- ½ dl mælk
- 100 g hvid chokolade
- 50 g mandler
- 1 usprøjtet lime
- Kandiseret limeskal
- 2 usprøjtede lime
- 1 dl vand
- 80 g sukker
- Saft fra 2 lime
- 3 spsk. sukker
- 1 dl piskefløde
- Topping:
- 100 g flødeost/philadelphia
- 100 g smør
- 100 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
FREMGANGSMÅDE
Pisk smør og sukker luftigt og pisk æggene i et ad gangen. Rør melet i og vend revet limeskal, grofthakket chokolade og hakkede mandler i dejen. Kom dejen i 16 muffinsforme og bag dem ved 180° i 30 min. Skær den grønne skal af limefrugterne med en kartoffelskræller og skær den i strimler. Kog strimlerne i 2 dl vand i 5 min. og kassér vandet. Kog vand og sukker op under omrøring, til sukkeret er opløst, tilsæt limeskallerne og lad det småsimre i 20 min. Fisk limeskallerne op af sukkerlagen og lad dem dryppe af. Kog sukkerlagen (uden limeskaller) op med limesaft, kom den over de varme muffins og lad dem køle. Vend de afdryppede limeskaller i det sidste sukker, spred dem ud på et stykke bagepapir og lad dem tørre i ovnen ved 60° varmluft i 40 min. Flødeost-glasur: Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen smøret og flormelis. Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i bliver glasuren tynd. og pynt med limeskallerne.
Sendt fra Paprika Recipe Manager
Sendt fra min nye IPad 2INGREDIENSER
- 180 g blødt smør
- 120 g rørsukker
- 3 æg
- 180 g hvedemel
- ½ dl mælk
- 100 g hvid chokolade
- 50 g mandler
- 1 usprøjtet lime
- Kandiseret limeskal
- 2 usprøjtede lime
- 1 dl vand
- 80 g sukker
- Saft fra 2 lime
- 3 spsk. sukker
- 1 dl piskefløde
- Topping:
- 100 g flødeost/philadelphia
- 100 g smør
- 100 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
FREMGANGSMÅDE
Pisk smør og sukker luftigt og pisk æggene i et ad gangen. Rør melet i og vend revet limeskal, grofthakket chokolade og hakkede mandler i dejen. Kom dejen i 8 muffinsforme og bag dem ved 180° i 30 min. Skær den grønne skal af limefrugterne med en kartoffelskræller og skær den i strimler. Kog strimlerne i 2 dl vand i 5 min. og kassér vandet. Kog vand og sukker op under omrøring, til sukkeret er opløst, tilsæt limeskallerne og lad det småsimre i 20 min. Fisk limeskallerne op af sukkerlagen og lad dem dryppe af. Kog sukkerlagen (uden limeskaller) op med limesaft, kom den over de varme muffins og lad dem køle. Vend de afdryppede limeskaller i det sidste sukker, spred dem ud på et stykke bagepapir og lad dem tørre i ovnen ved 60° varmluft i 40 min. Flødeost-glasur: Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen smøret og flormelis. Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i bliver glasuren tynd. og pynt med limeskallerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar