fredag den 4. marts 2016

Gulerodskage med kokos og nødder


Kilde Femina.dk

INGREDIENSER

  • 4 æg delt i blommer og hvider
  • 300 g brun farin
  • 4 dl solsikkeolie
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • kornene fra ½ vaniljestang
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. nelliker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 300 g fintrevne gulerødder
  • 50 g kokosmel
  • 50 g grofthakkede hasselnødder
  • TOPPING:
  • 200 g Philadelphia-flødeost
  • 3 spsk. flormelis
  • fintrevet skal og saft fra 1 øko-lime
  • kornene fra ½ vaniljestang
  • Pynt
  • ristede kokosflager

FREMGANGSMÅDE

Pisk æggeblommerne med farin, og hæld olien langsomt i, mens du pisker. Sigt melet sammen med alle krydderierne, bagepulver og natron, og sigt det i dejen. Rør godt, og vend gulerødder, kokosmel og hasselnødder i. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen. Fordel dejen i en 2-liters rugbrødsform foret med bagepapir eller en 28 diameter springform, og bag kagen i en 175° varm ovn i ca. 1 time. Rør ostecremen sammen, og fordel den over den afkølede kage. Pynt med ristede kokosflager.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar