tirsdag den 1. marts 2016

Cheesecake med rabarbergele

INGREDIENSER

  • Ingredienser
  • Bund
  • 175 g digestive kiks
  • 1 spsk. sukker
  • 50 g Marcipan 
  • 100 g smeltet smĆør
  • Fyld
  • 500 g flĆødeost
  • korn af ½ vaniljestang
  • 2 dl sukker
  • 3 smĆ„ Ʀg
  • GelĆ©
  • 500 g rabarber , i grove stykker
  • 3 dl sukker
  • 3 spsk. limesaft
  • 1/4 dl vand
  • 5 blade husblas

FREMGANGSMƅDE


TƦnd for ovnen pĆ„ 175°C.
Knus kiksene og bland dem med sukker og revet marcipan. Smelt smĆørret og bland det i kikseblandingen. Tryk kikseblandingen godt fast i bunden af en springform (ca. 24 cm). SƦt formen med kikseblandingen i kĆøleskabet mens du laver fyldet.
Pisk flĆødeost med vanilje og sukker. TilsƦt Ʀggene et ad gangen. HƦld fyldet i formen og bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 60 minutter, eller til den har sat sig.
Tag kagen ud, lad den kĆøle lidt pĆ„ kĆøkkenbordet. SƦt den derefter i kĆøleskabet og lad den blive helt kold.
Kom rabarber, sukker, limesaft og vand i en kasserolle og lad det simre i 20 minutter, og derefter trƦkke i 20 minutter. Sigt og lun lidt af saften.
UdblĆød husblassen i koldt vand. Smelt den i den lune saft. RĆør al saften sammen og sƦt gelĆ©en koldt lidt. Ca. 30 minutter, men rĆør jƦvnligt, for at sikre dig at den ikke begynder at sƦtte sig.
HƦld den afkĆølede (men ikke stivnede) gelĆ© pĆ„ kagen og sƦt kagen tilbage i kĆøleskab i mindst 1 time, eller gerne til nƦste dag
















Ingen kommentarer:

Send en kommentar