Kilde Madogbolig.dk
INGREDIENSER
- Lagkagebunde:
- 4 små æg
- 150 g sukker
- 75 g mel
- 75 g kartoffelmel
- ¾ tsk bagepulver
- Creme:
- 375 g græsk yoghurt (10 pct.)
- 140 g flødeost naturel, gerne en 'light' version
- 6 spsk flormelis
- 1/2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
- 3 blade husblas
- Glasur:
- 100 g flormelis
- 2-3 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
- evt. en dråbe gul frugtfarve
- lidt ekstra koncentreret hyldeblomstsaft til at stænke bundene med
- Lagkagebunde: Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Bland de to slags mel med bagepulver og vend det i æggeblandingen. Vend forsigtigt de piskede hvider i til sidst.
FREMGANGSMÅDE
Lagkagebunde: Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Bland de to slags mel med bagepulver og vend det i æggeblandingen. Vend forsigtigt de piskede hvider i til sidst.
Hæld dejen i en smurt springform med en diameter på 24 centimeter og bag den i ca. 14 min. ved 190°. Når bunden er kold, flækkes den i to.
Creme: Tag både yoghurt og flødeost ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur, når cremen skal røres.
Rør alle ingredienser på nær husblas sammen. Læg husblassen i koldt vand i ca. 5 min., vrid den let og smelt den i mikroovn på et meget lavt trin - eller over vandbad. Rør husblassen i cremen til din lagkage.
Saml din lagkage: Dryp de kolde bunde med lidt koncentreret hyldeblomstsaft og fordel cremen på den nederste af bundene.
Læg den øverste lagkagebund ovenpå og stil din hyldeblomst-lagkage koldt nogle timer og meget gerne til næste dag.
Rør glasuren sammen og smør den ud over din lagkage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar