Kilde Soendag.dk
INGREDIENSER
- 270 g rørsukker
- 2 æg
- 90 g hvedemel
- 4 spsk kakao
- 1 knsp salt
- 100 g smør
- MOUSSE:
- 500 g mørk chokolade
- 5 æggeblommer
- 2 tsk kaffepulver eller espresso kaffe
- 4 dl piskefløde
- PYNT:
- 100 g mørk
- chokolade
- Kakao
FREMGANGSMÅDE
:Varm ovnen op til 175 grader.
Smør en springform, diam. ca. 24 cm, og drys den med kakao.
Pisk sukker og æg luftigt med el-piskeren. Tilsæt mel, kakao og salt og rør det sammen.
Smelt smørret og hæld det i dejen.
Kom dejen i formen og bag den nederst i ovnen i ca. 35 min. Kagen skal være klæg i midten. Lad den køle af i formen.
Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Lad den afkøle i 10 min. Rør af og til i den. Pisk æggeblommerne i chokoladen sammen med kaffepulveret.
Pisk fløden og vend den i blandingen. Stil moussen koldt, til kagen er afkølet.
Fordel moussen oven på kagen i formen og glat overfladen pænt.
Stil på køl i mindst 2 timer og pynt med revet chokolade og kakao inden servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar