søndag den 7. februar 2016

Moussetærte med chokolade og kaffe

Kilde Soendag.dk

INGREDIENSER

  • 270 g rørsukker
  • 2 æg
  • 90 g hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • 1 knsp salt
  • 100 g smør
  • MOUSSE:
  • 500 g mørk  chokolade
  • 5 æggeblommer
  • 2 tsk kaffepulver eller espresso kaffe
  • 4 dl piskefløde
  • PYNT:
  • 100 g mørk
  • chokolade
  • Kakao

FREMGANGSMÅDE

:Varm ovnen op til 175 grader. 

Smør en springform, diam. ca. 24 cm, og drys den med kakao.

Pisk sukker og æg luftigt med el-piskeren. Tilsæt mel, kakao og salt og rør det sammen. 

Smelt smørret og hæld det i dejen.

Kom dejen i formen og bag den nederst i ovnen i ca. 35 min. Kagen skal være klæg i midten. Lad den køle af i formen.

Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Lad den afkøle i 10 min. Rør af og til i den. Pisk æggeblommerne i chokoladen sammen med kaffepulveret. 

Pisk fløden og vend den i blandingen. Stil moussen koldt, til kagen er afkølet.

Fordel moussen oven på kagen i formen og glat overfladen pænt.

Stil på køl i mindst 2 timer og pynt med revet chokolade og kakao inden servering.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar