INGREDIENSER
- 50 g hasselnødder eller mandler
- 100 g fuldkornskiks
- 25 g muscovadosukker eller brun farin
- 1 tsk. lakridspulver
- 75 g smør
- en springform, 20 cm i diameter
- Ostecreme:
- 4 blade husblas
- 250 g frosne hindbær, optøede
- 400 g flødeost naturel
- 100 g skyr
- 150 g flormelis
- Gelé:
- 2 blade husblas
- 1½ dl hindbærpuré (laves sammen med ostecremen)
- 50 g sukker
- Pynt:
- ca. 2 spsk. tørrede, spiselige blomster, frysetørrede hindbær eller blade af friske krydderurter, fx mynte eller citronmelisse, til pynt på din cheesecake
FREMGANGSMÅDE
Hak nødder eller mandler groft, og brun dem langsomt på en tør pande, til de dufter.
Hæld nødder, fuldkornskiks, muscovadosukker og lakridspulver i en foodprocessor eller minihakker. Blend det hele fint. Smelt smørret i en lille gryde, og hæld det i kikseblandingen, mens du fortsat blender.
Fyld kiksemassen i den lille springform, og tryk massen godt sammen, til du har en kompakt kagebund. Lad kiksebunden sætte sig i køleskabet, mens du forbereder ostecremen.
Ostecreme: Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 minutter.
Kog hindbærrene hurtigt op, og blend dem i en blender. Sigt hindbærpuréen. Tag 1½ dl af den sigtede puré fra til gelé. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i resten af den varme hindbærpuré, mens du rører rundt.
Pisk flødeosten med skyr og flormelis, og tilsæt hindbærpuré med husblas. Hæld cremen på kiksebunden, og lad den sætte sig ca. 1 time i køleskabet.
Gelé: Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 minutter. Varm den 1½ dl hindbærpuré, du har taget fra, op med sukker, til sukkeret smelter. Tag husblassen op af vandet, og smelt den under omrøring i den varme puré. Lad puréen køle af et øjeblik. Hæld den forsigtigt på din cheesecake. Prøv at dreje formen lidt rundt, så geléen fordeler sig i et jævnt lag, inden den stivner.
Pynt din cheesecake med tørrede spiselige blomster, frysetørrede hindbær eller krydderurteblade.
Lad geléen stivne i køleskabet i ca. 20 minutter, inden du serverer din cheesecake med lækker smag af lakrids og citron.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar