INGREDIENSER
- Rabarberkage:
- 190 g rørsukker
- 3 æg
- 190 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 4-5 rabarber (200 g)
- 2 spsk. sukker
- Mandel-nødde-crunch:
- 100 g blandede mandler og hasselnødder, let grofthakkede
- 75 g smør
- 75 g farin
- ¼ dl mælk
- 2 spsk. vaniljesukker
- Tilbehør til rabarberkage:
- 200 ml cremefraiche (selvfølgelig 38 %)
- Endvidere:
- 1 springform på 22 cm el. 1 høj firkantet form på 20 x 20 cm
FREMGANGSMÅDE
Sådan laver du rabarberkage:
Rør sukkeret sammen med æggene. Tilsæt hvedemel og bagepulver. Vask og rens rabarberne, og skær dem i 1-2 cm store stykker. Vend dem i lidt sukker, og kom dem i dejen til din rabarberkage. Kog alle ingredienserne til crunchen sammen, og lad det afkøle let. Hæld dejen i en smurt kageform, bages i 40 min ved 170 grader 10 min før den er færdig, fordel crunchen på toppen af din rabarberkage og bag den færdig.
Server den med kold creme fraiche med vanilje
Ingen kommentarer:
Send en kommentar