lørdag den 17. september 2016

Vandbakkelser


INGREDIENSER

  • Vandbakkelser:
  • 100 g smør
  • 2 dl vand
  • 100 g hvedemel
  • 4 æg str. S/M
  • Blomsterbergs vaniljecreme
  • 2 1/2 dl sødmælk
  • 1/2 stang vanilje
  • 3 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 2 spsk. Maizena
  • flødeskum:
  • ½ l piskefløde
  • 2 tsk vanilje sukker

FREMGANGSMÅDE

Bring smør og vand i kog. Tilsæt melet og rør kraftigt indtil dejen slipper gryden. Den skal varmes rigtig godt igennem og være blank.
Afkøl dejen lidt og rør æggene i et ad gangen. Det er vigtigt der røres godt for hvert æg så dejen ikke bliver tynd. Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med to skeer eller sprøjt dem ud ved brug af sprøjtepose med tylle. Bag vandbakkelserne ved 220° C i ca. 20-25 minutter afhængig af størrelsen. Det vigtigt ovnen ikke åbnes de første 20 minutter da vandbakkelserne så falder sammen.
Når de ser bagte ud tages en ud og stilles på en rist, falder den sammen skal de have lidt længere.

Cremen:
Del vanilje stangen og skrab kornene ud. For at få dem skilt godt fra hinanden tager du 1 tsk. sukker og blander kornene godt med det. Hæld det op i mælken og bring det hele til at koge, også stangen.

Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt Maizena, men uden at piske det ind i massen. Når mælken koger, hældes den i æggemassen samtidig med at der piskes. Hæld derefter hele blandingen tilbage i gryden og kog det op under meget kraftigt omrøring.
Lad det koge 1 minut eller til du synes cremen har en fin konsistens, den må gerne være lidt tyk.
Hæld det hele igennem en sigte og ned i en skål. Jeg lader cremen stå et øjeblik og køle lidt af, inden jeg putter film over og sætter den i køleskabet. Lad filmen komme helt ned i skålen og røre cremen, så undgår du kondens.

Når cremen først er blevet helt kold efter en 3 timers tid, er den klar til brug. Du kan dog vælge at gøre ligesom mig og tilsætte en kvart liter pisket fløde. Det gør cremen virkelig virkelig lækker, og også lidt lettere synes jeg. Pisk fløden let og rør den forsigtigt i din creme.

Flødeskummet:
Tilsæt Vaniljen til fløden og pisk til en blød men fast konsistens. Flæk vandbakkelserne og fyld den med cremen, fløde og syltetøj efter smag.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar