torsdag den 19. december 2013

Flødeostekage




INGREDIENSER
  • Bund
  • 75 g smør
  • 150 g fuldkornshvedekiks
  • Fromage
  • 4 blade husblas
  • 200 g flødeost naturel 25%, fx Buko®
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 50 g flormelis
  • Gelé
  • 1 glas syltede kirsebær (ca. 340 g)
  • 2½ dl kirsebærsaft
  • 4 blade husblas

FREMGANGSMÅDE


Bund: Smelt smørret. Smuldr kiksene deri og bland det sammen. Fordel blandingen i en springform (20 cm i diameter).
Fromage: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, fraiche, vanilje, citronskal og -saft. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en lille skål i vandbad. Afkøl husblassen lidt og hæld den i ostemassen. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt sukker i og vend dem i ostemassen. Hæld fromagen over kiksene i springformen, og stil flødeostekagen koldt til næste dag.
Gelé: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Hæld kirsebærrene til afdrypning i en sigte (gem saften). Fortynd saften med vand, til der er 2½ dl. Smelt husblassen i en skål i vandbad og tilsæt kirsebærsaften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geléen henover, når den begynder at stivne.
Tip: Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.















Ingen kommentarer:

Send en kommentar