torsdag den 19. december 2013

Norske klejner



INGREDIENSER

  • 700 gram Hvedemel
  • 25 gram Gær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 Citron, skal heraf *
  • 2 tsk. Kardemomme, stødt *
  • 150 gram Smør
  • 3 Æg
  • 2.5 dl. Sødmælk
  • Palmin
  • Glasur:
  • 500 gram Flormelis
  • 0.75 dl. Vand kan erstattes af alkohol så som whisky eller portvin
  • Gul frugtfarve *

FREMGANGSMÅDE


Mælk lunes med smørret, gær røres i. Sukker, kardemomme, citronskal og sammenpiskede æg blandes i. Bland melet i lidt efter lidt. Dejen hæves i ½ time.
Rulles ud, skæres i firkanter på 5x10 cm som vrides til klejner.
Koges i palmin til de er lyse brune på begge sider.
Lav en tyk glasur af flormelis og vand, tilsæt gul konditorfarve. Pynt klejnerne med glasuren.
Tips:
Klejnerne kan fryses, og lunes igen. Husk dog at ikke komme glasuren på inden de bliver frosset ned.
Dejen stilles til hævning i 1/2 time
Skæres ud og vriden
Koges til de er gylden
Husk at vende dem

Lægges på et stykke køkkensrulle som kan suge overskydende fedt



Ingen kommentarer:

Send en kommentar