INGREDIENSER
- 700 gram Hvedemel
- 25 gram Gær
- 1 spsk. Sukker
- 1 Citron, skal heraf *
- 2 tsk. Kardemomme, stødt *
- 150 gram Smør
- 3 Æg
- 2.5 dl. Sødmælk
- Palmin
- Glasur:
- 500 gram Flormelis
- 0.75 dl. Vand kan erstattes af alkohol så som whisky eller portvin
- Gul frugtfarve *
FREMGANGSMÅDE
Mælk lunes med smørret, gær røres i. Sukker, kardemomme, citronskal og sammenpiskede æg blandes i. Bland melet i lidt efter lidt. Dejen hæves i ½ time.
Rulles ud, skæres i firkanter på 5x10 cm som vrides til klejner.
Koges i palmin til de er lyse brune på begge sider.
Lav en tyk glasur af flormelis og vand, tilsæt gul konditorfarve. Pynt klejnerne med glasuren.
Tips:
Klejnerne kan fryses, og lunes igen. Husk dog at ikke komme glasuren på inden de bliver frosset ned.
Dejen stilles til hævning i 1/2 time
Skæres ud og vriden
Koges til de er gylden
Husk at vende dem
Ingen kommentarer:
Send en kommentar