onsdag den 15. januar 2014

Italiensk madbrød med rød pesto, hvidløg og oregano



INGREDIENSER

  • 6 dl. lunken vand
  • 15 g. salt
  • 30 g. gær
  • 2 spsk. rød pesto
  • 1 spsk. oregano
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 250 g. Italiensk fuldkornshvedemel
  • 500 g. hvedemel gerne italiensk tipo 00

FREMGANGSMÅDE


Rør gæren ud i lidt af det lunkne vand tilsæt resten af vandet, salt, rød pesto, hvidløgspulver og oregano. Rør fuldkornsmel i og dernæst hvedemel. Ælt dejen godt igennem. Lad hæve lunt og tildækket i 1 time indtil dobbelt størrelse. Form herefter brødet fx. ved at dele i tre klumper som trilles til lige lange pølser og flettes. Lad efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 40 min. Pensles med æg og drysses med solsikkekerner. Bages ca. 25 min ved 200 grader (varmluft).






Det kan også bages i en form










Ingen kommentarer:

Send en kommentar