INGREDIENSER
- 110 gr stuetempereret smør
- 225 g sukker
- 2 store æg
- 1 dl mælk
- 220 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 1/2 spsk lakridspulver
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- Lakridsfrosting
- 200 gr stuetempereret smør
- 250 gr flormelis
- 1 1/2 spsk lakridspulver
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 100 gr hvid chokolade
FREMGANGSMÅDE
Tænd ovnen på 180 grader og sæt papirsforme i en 12-hullers muffinsbradepande.
Pisk smør, sukker og vanilje godt sammen i en stor skål med elpisker. Det skal være lyst og luftigt.
Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt mælk.
Bland mel, lakridspulver og bagepulver i en skål og sigt det i dejen.
Bland dejen omhyggeligt med en kageskraber. Fyld forsigtigt muffinsformene to tredjedele op med dej.
Bag dem i ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader, til de er gyldenbrune.
Lad dem køle helt af (kan med fordel bages dagen før brug) og dekorer med frosting.
Frosting:
Rør smør, flormelis, lakridspulver og vanilje godt sammen med elpisker.
Smelt den hvide chokolade over vandbad (eller i en skål i microbølgeovnen på lav varme)
Rør den smeltede chokolade i lakridsblandingen.
Smør eller sprøjt frostingen på de afkølede kager.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar