torsdag den 16. januar 2014

Lakridsmuffins



INGREDIENSER

  • 110 gr stuetempereret smør
  • 225 g sukker
  • 2 store æg
  • 1 dl mælk
  • 220 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 1/2 spsk lakridspulver
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • Lakridsfrosting
  • 200 gr stuetempereret smør
  • 250 gr flormelis
  • 1 1/2 spsk lakridspulver
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 100 gr hvid chokolade

FREMGANGSMÅDE


Tænd ovnen på 180 grader og sæt papirsforme i en 12-hullers muffinsbradepande.
Pisk smør, sukker og vanilje godt sammen i en stor skål med elpisker. Det skal være lyst og luftigt.
Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt mælk.
Bland mel, lakridspulver og bagepulver i en skål og sigt det i dejen.
Bland dejen omhyggeligt med en kageskraber. Fyld forsigtigt muffinsformene to tredjedele op med dej.
Bag dem i ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader, til de er gyldenbrune.
Lad dem køle helt af (kan med fordel bages dagen før brug) og dekorer med frosting.

Frosting:
Rør smør, flormelis, lakridspulver og vanilje godt sammen med elpisker.
Smelt den hvide chokolade over vandbad (eller i en skål i microbølgeovnen på lav varme)
Rør den smeltede chokolade i lakridsblandingen.
Smør eller sprøjt frostingen på de afkølede kager.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar