søndag den 30. marts 2014

Fuldkornsboller med banan, mandler og kanel




INGREDIENSER

  • 50 g. gær
  • 2 store spsk. creme fraiche (kan udelades)
  • 2 tsk. salt
  • 2 modne bananer, blendet
  • 1 stor spsk. ægte kanel
  • 1400 g. øko. fuldkornshvedemel
  • 130 g. rimelig finthakkede mandler
  • 10 dl. vand (lunken)
  • 2/3 dl hørfrøolie

FREMGANGSMÅDE


Rør gæren ud i lidt af den lunkne vand. Tilsæt, salt, olie, blendet banan, mandler og kanel rørt ud i cremefraiche og rør det sammen kom herefter fuldkornshvedemelet i lidt af gangen. Ælt grundigt, gerne på røremaskine i 10-15 min.
Dejen vil være lidt fugtig endnu og det er meningen, kom en håndfuld mel ud på bordet og drys hænderne og ælt den det sidste sammen. Kom i en stor skål og lad hæve tildækket og lunt i 1 times tid.
Form boller og sæt på plader med bagepapir. Bages ved 200 grader i ca. 15 min. og køles på rist. Det er en god portion så man kan evt. vælge at fryse lidt ned til en anden dag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar