INGREDIENSER
- 50 g. gær
- 2 store spsk. creme fraiche (kan udelades)
- 2 tsk. salt
- 2 modne bananer, blendet
- 1 stor spsk. ægte kanel
- 1400 g. øko. fuldkornshvedemel
- 130 g. rimelig finthakkede mandler
- 10 dl. vand (lunken)
- 2/3 dl hørfrøolie
FREMGANGSMÅDE
Rør gæren ud i lidt af den lunkne vand. Tilsæt, salt, olie, blendet banan, mandler og kanel rørt ud i cremefraiche og rør det sammen kom herefter fuldkornshvedemelet i lidt af gangen. Ælt grundigt, gerne på røremaskine i 10-15 min.
Dejen vil være lidt fugtig endnu og det er meningen, kom en håndfuld mel ud på bordet og drys hænderne og ælt den det sidste sammen. Kom i en stor skål og lad hæve tildækket og lunt i 1 times tid.
Form boller og sæt på plader med bagepapir. Bages ved 200 grader i ca. 15 min. og køles på rist. Det er en god portion så man kan evt. vælge at fryse lidt ned til en anden dag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar