INGREDIENSER
- Dejen
- 250 g Blødt smør
- 350 gram sukker
- 4 æg
- Ca. 250 gram mel
- 200 gram smeltet Chokolade
- 4-5 tsk. cacaopulver
- 1-2 tsk. vanillesukker
- 100 gram pecannødder - groft hakkede og ristede på panden
- Et nip salt
- Et par håndfulde marshmellows - skåret i mindre stykker.
- Glasur eller ”Icing”
- 250 gram smør
- 200/225 g flormelis
- 3 spsk cacao
- 100 g smeltet chokolade
- ¾ dl piskefløde
- 50-75 gr. grofthakkede, ristede pecannødder
FREMGANGSMÅDE
Dejen
Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer. Derpå røres ca 250 gram mel i lidt ad gangen.
Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på den færdige dej. 200 gram smeltet chokolade kommes i sammen med 4-5 tsk cacaopulver, 2 tsk vanillesukker , 100 gram grofthakkede, ristede pecannødder og et nip salt.
Smør en rund springform med rigeligt smør og kom dejen i. Kagen bages i 25-30 minutter. på 190 grader. Tages så ud af ovnen og dæk den med skiver/stykker af marshmellows.
Derpå sættes kagen ind igen i ca. 10 minutter - eller til marshmellows’ene er smeltede og gyldne. Hold øje med kagen på dette tidspunkt. De må ikke blive sorte.
Når kagen er kølet af overtrækkes den med icing / smøres icing ovenpå
Glasur / icing
250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100 gram smeltet chokolade - samt 3/4 dl. piskefløde. Når massen er jævn og lind røres 50-75 gram pecannødder i.
Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen i et smukt, tykt lag. Man får næsten tårer i øjnene.
Kagen har en nærende, intens chokoladesmag og en ejendommelig konsistens fra marshmellows’ene. Den trækker lange tråde og sidder fast i alting. Sådan skal den være. Stor, vulgær, nærende, amerikansk og lidt upraktisk på en underholdende måde. Næste dag - efter en nat i køleskabet - har den en lidt mere medgørlig konsistens.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar