søndag den 13. april 2014

Dadelboller





INGREDIENSER

  • 15 g gær
  • 1 dl yoghurt
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 dl durummel
  • 2 dl fuldkornshvedemel
  • 1 spsk salt
  • 10 dadler skåret i mindre stykker
  • 1 tsk kanel
  • hvedemel for resten

FREMGANGSMÅDE


Gæren opløses i det lunkne vand. Rør yoghurten i og derefter resten af ingredienserne efter tur og ælt dejen i mindst fem minutter – gerne ti. Den skal være smidig og fugtig. Dæk den til med et fugtigt viskestykke og lad den hæve ved stuetemperatur et par timer, indtil den har nået dobbelt størrelse. Form dejen til boller og sæt dem på en bageplade dækket med bagepapir. Lad dem hæve i et kvarters tid, inden de bages ved 230 grader i ca. 15-18 minutter.
Note: Fuldkornsmelet gør, at bollerne mætter langt mere, end hvis du blot laver dem på almindeligt hvedemel. Samtidig bliver de lidt mere morgenmadsagtige pga. dadlerne og kanelen, som giver dem smag og gør dem en tand sødere.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar