søndag den 6. april 2014

Madbrød med rugmel




INGREDIENSER

  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1/2 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 20 g hirseflager (ca. 1 dl)
  • 25 g sesamfrø (ca. 1 dl)
  • 150 g rugmel (ca. 5½ dl)
  • 175 g hvedemel (ca. 5¾ dl)
  • Pensling
  • 1/2 sammenpisket æg

FREMGANGSMÅDE


Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 2 runde brød (ca. 14 cm i diameter). Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. ½ time. Pensl med æg og rids 2 ringe i hvert brød. Bag brødene nederst i ovnen.
Bagetid: Ca. ½ time ved 200°.


ERNÆRINGSINFORMATION

Energiindhold for hele retten: 14530 kJ
Energifordeling: Protein: 11%, Kulhydrat: 67%, Fedt: 22%

Ingen kommentarer:

Send en kommentar