INGREDIENSER
- 3 æg
- 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
- 225 g hvedemel (ca. 4 dl)
- 2 tsk bagepulver
- 1 dåse afdryppede ananasringe (ca. 350 g)
- Til glasuren:
- 1,6 dl kokosmælk
- 120 g flormelis
- 50 g kakao
- 150 g mørk chokolade. Skal indeholde mindst 70% kakao
- Vanilje-sirup:
- 1 dl saften fra dåsen
- 1 dl sukker
- 1 tsk vanille sukker
FREMGANGSMÅDE
Dejen:
Skær ananasringene i grove stykker og blend dem. Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Vend mel, bagepulver og ananas heri. Hæld dejen i en smurt springform (ca 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Lad den køle af i formen i ca. 10 min. og vend den ud på en bagerist og lad den køle helt af.
Bagetid: Ca. 45 min. ved 200°.
Vanilje/ananas -sirup:
Kom væsten fra dåsen i en gryde, tilsæt sukker og vanille og indkog i ca 10-15 min. Prik små huller med en kødnål i toppen af kagen, hæld sirupen forsigtig over kagen til den er mætte.
Glasuren:
Smelt chokoladen over et vandbad. Mens chokoladen smelter sætte kokosmælken i en lille gryde og varmes forsigtigt. Det må ikke koge. Du skal bare bringe det op til en dejlig varm temperatur. Når chokoladen er smeltet, piskes den i den varme kokosmælk indtil det er godt sammenblandet.
Tilsæt de tørre ingredienser i chokolade blandingen og pisk indtil godt blandet. Skrab glasuren ud på kagen og fordel jævnt. Der er masser af det, så der kommer et dejligt tykt lag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar