torsdag den 23. oktober 2014

Lakridskage med chokolade




INGREDIENSER

  • Ingredienser:
  • 100 g sød lakrids – (til sirup)
  • 3 dl vand – (til sirup)
  • 350 g brun farin
  • 225 g saltet smør
  • 3 æg
  • 275 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 3 spsk lakridspulver
  • 200 g mørk chokolade
  • 100 g flødeost/philadelphia
  • 100 g smør
  • 100 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker

FREMGANGSMÅDE


1. Hak det søde lakrids i mindre stykker. Lad vandet koge op og tilsæt lakridsstykkerne. Lad det koge i ca 25 under omrøring indtil du har en lækker lakridssirup.
2. Stil sirupen til side
3. Smelt brun farin og smør i en gryde og lad det køle lidt af.
4. Pisk de 3 æg og tilsæt den let afkølede brun farin-smørblanding
5. Bland melet med lakridspulver og bagepulver
6. Tilsæt melet lidt af gangen og rør dejen ensartet
7. Hak chokoladen groft og tilsæt
8. Smør en brownie bradepande og hæld dejen deri
9. Hæld din lakridssirup over dejen i en tynd stråle
10. Rør lidt rundt med en tandstik, så sirupen bliver fordelt godt
11. Sæt efterfølgende brownie bradepande indsatsen ned i kagen
12. Bages ved 175 grader C i ca. 35 min.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar