INGREDIENSER
- 150 gram mel
- 30 gram kakao
- 200 gram sukker
- 65 gram smør, usaltet
- 1,8 dl mælk
- 2 æg
- 1,5 tsk vanille
- 2 tsk bagepulver
- en lille smule salt
- 75 hakket chokolade af god kvalitet
- Evt. 1 dl hakkede valnødder – kan udelades
- Chokolade Frosting:
- 150 g blødt smør – usaltet
- 420 g flormelis
- 30 g kakao
- 0,5 dl mælk
- 75 gram smeltet chokolade
- hvis man ikke er til smørcreme kan man bruge denne opskrift:
- frosting:
- 250 g mascarpone eller flødeost naturel, f.eks. Buko eller Philadelphia
- 75 g flormelis
- 1 dl piskefløde
FREMGANGSMÅDE
Forvarm først ovnen til 170 grader, så er den klar når dejen er færdig.
Dejen skal mixes i to omgange, i to forskellige skåle, som derefter blandes sammen. Først pisker du alle de tørre ingredienser sammen med smør, du skal piske indtil det er godt blandet sammen.
Derefter pisker du æg og mælk sammen i en anden skål, og når de er godt blandet sammen så hælder du indholdet fra den anden skål over i. Pisk igen indtil du har en glat og ensartet blanding.
Derefter vender du den hakkede chokolade i, og nødder hvis du synes. Vend forsigtigt med en spatel.
Herefter fylder du dejen i formene, som skal fyldes 2/3 op. Bag dine cupcakes i 20-25 min. Husk at kigge til dem undervejs, så du er sikker på, at de bager ensartet og jævnt.
Lad dine cupcakes køle helt af inden du pynter dem med chokolade frosting.
Frosting 1:
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle af inden du fortsætter med at lave din chokolade frosting. Pisk smør, kakao og flormelis sammen og tilsæt mælken. Pisk til sidst den smeltede og afkølede chokolade i. Frostingen skal piskes godt igennem med en elpisker indtil den er tyk og cremet.
Frosting 2 :
Pisk mascarpone, flormelis og piskefløde til en luftig creme. Kom halvdelen af cremen i en sprøjtepose med tylle og tryk den flad, så cremen flades ud i kanten af posen. Rør resten af cremen med lidt rødbedesaft, kom den i sprøjteposen og dekorér dine cupcakes, så de ligner roser. Drys evt. med frysetørrede bær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar