torsdag den 13. november 2014

Cupcakes med karamelhjerte og mascarpone frosting


 

INGREDIENSER

  • 250 g blødt smør
  • 175 g lyst rørukker
  • 3 æg
  • 125 g hvedemel
  • 40 g god kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 100 g mørk chokolade
  • Karamelfyld:
  • 100 g smør
  • 100 g brun farin
  • 1 dåse kondenseret mælk, 397 g
  • frosting:
  • 250 g mascarpone eller flødeost naturel, f.eks. Buko eller Philadelphia
  • 75 g flormelis
  • 1 dl piskefløde
  • Evt. lidt rødbedesaft

FREMGANGSMÅDE


Start med karamelfyldet: Smelt smør og farin i en lille gryde ved medium varme, til sukkeret er opløst. Tilsæt den kondenserede mælk og kog massen igennem i cirka 10 minutter, indtil karamelmassen tykner. Rør hele tiden i karamellen, mens den småkoger. Køl karamellen af i køleskabet, til den bliver mere fast i det, det tager cirka 30 minutter. 
Cupcakes:
Pisk det bløde smør hvidt og luftigt med sukkeret. Det tager 5-10 minutter, før det har opnået den rette luftighed. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk kraftigt mellem hvert æg. Bland hvedemel, kakao og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør det godt sammen med mælken. Smelt chokoladen i vandbad og tilsæt den til dejen under omrøring. Kom en lille smule dej i hver form og læg derefter en klat karamelmasse i hver form. Fyld dej oven på karamellen til én centimeter fra kanten af formene. Bag kagerne i ovnen ved 180° i cirka 20 minutter. Lad kagerne køle helt af, inden de dekoreres med citronfrosting og stjerner.

Frosting:
Pisk mascarpone, flormelis og piskefløde til en luftig creme. Kom halvdelen af cremen i en sprøjtepose med tylle og tryk den flad, så cremen flades ud i kanten af posen. Rør resten af cremen med lidt rødbedesaft, kom den i sprøjteposen og dekorér dine cupcakes, så de ligner roser. Drys evt. med frysetørrede bær.

Opbevar koldt indtil servering.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar