torsdag den 4. december 2014

Blomsterbergs krydderkager



INGREDIENSER

  • 400 g hvedemel
  • 200 g stuetempereret smør
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 4-5 æggeblommer (110 g)
  • En af julens traditionelle småkager er vaniljekranse - få den klassiske opskrift her!Glasur:
  • 150 g flormelis, sigtet
  • Ca. 50 g past. æggehvide

FREMGANGSMÅDE


Ælt mel, smør, flormelis, kanel og nellike sammen, til det smuldrer. Tilsæt æggeblommerne og lad dejen samle sig.
Når dejen er ensartet, stilles den i køleskab i ½ time, før du ruller den relativt tyndt ud i lidt mel.
Udstik de ønskede figurer - mænd, koner, grise osv. Saml store figurer på en bageplade beklædt med bagepapir, og små figurer på en anden bageplade for at sikre, at det, der f.eks. skal bage i længere tid, er på samme plade.
Ælt alle dejresterne sammen igen og gentag udrulningen. Lav evt. små krydderkager (pebernødder) af den sidste resterende dej.
Bag figurerne i ovnen ved 170 grader i 8-18 minutter, til de er gyldne, afhængig af tykkelse og størrelse. Hold øje med dem.
Afkøl de bagte krydderkager på en bagerist, inden de pyntes med sprøjteglasur:
Pisk flormelis og æggehvide hvidt og luftigt med håndmikser, til glasuren ikke flyder sammen, når piskningen stoppes. Kom den færdige glasur i et kræmmerhus af bagepapir eller i en engangssprøjtepose, som du klipper et ganske lille hul i.
Pynt krydderkagerne efter eget valg og drys måske med pistacie, krymmel, frysetørrede hindbær eller finthakkede mandler - kun fantasien sætter grænsen. Lad de pyntede krydderkager lufttørre et par timer, inden de kommes i tætsluttende dåser.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar